ARCHÍV HÍREK
2020.11.29. Őszinte részvétünk!
 
2021.06.26. Őszinte részvétünk!
 
2021.05.06. Őszinte részvétünk!
 
2021.02.06. Őszinte részvétünk!
 
2020.11.05. Őszinte részvétünk!
 
2020.10.29. 1956-os megemlékezés
Az 1956-os hősökre emlékeztünk. Emléküket szívünkben megőrizzük!

2020.07.29. Őszinte részvétünk!
Szomorú hírt kaptunk, korábban a Sürgősségi Betegellátó Osztályunkon szolgálatot teljesítő Kollégánk, Dr. Katona Ernő tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki szeretteinek, hozzátartozóinak.

Emlékét szívünkben megőrizzük!

A Kórházvezetés

http://www.retsag.net/gyasz.htm

2020.04.09. Köszönet nyílvánítás!
Régiónk egyik neves vállalkozása, a Reneszánsz Zrt. is jelentős anyagi segítséggel járul hozzá a koronavírus elleni küzdelemhez: a Cég 2 millió forinttal támogatja kórházunkat!

Köszönjük a nagylelkű felajánlást és mindazoknak akik csatlakoznak hozzá!

A Kórházvezetés

2020.03.06. Őszinte részvétünk!
 
2019.01.07. Adomány a Neurológiai Osztály javára
2019. december 5-én Balogh Gyula adta át Andreas Macus (Mátyus András) a visegrádi Szent György Lovagrend Nyugat-Európai Nagypriorjának adományát Láng Zsolt mátrixvezető főápolónak -ami 50 db kórházi lepedőből, 50 db párnahuzatból és 15 db kórházi plédből áll-, az alábbi kedves szavak kíséretében:

"Hálás köszönettel a 2019. április 28-án kezdődött többhetes gyógykezelés során tapasztalt professzionális orvosi ellátásért, valamint az ápoló személyzet meghatóan emberi hozzáállásért, ami a kórház Neurológiai Osztályának szerény körülményei mellett különösen nagyrabecsülendő!"

Köszönjük szépen az adományt és jó egészséget kívánunk!

A Kórházvezetés

2019.11.05. Elismerés Kollégánknak!
Sok szeretettel gratulálunk Dr. Dinnyés Emília Főorvos Asszonynak, aki 2019. október 31-én a betegek gyógyításáért végzett több évtizedes önfeláldozó, gyógyító tevékenységért pro sanitate-díjban részesült.
Gratulálunk!!!

2019.10.25. 1956-os megemlékezés
Ma délután a Kórházvezetés kis ünnepség keretein belül megkoszorúzta az 1956-os Hősök emlékére kihelyezett emléktáblát a régi Sebészet épületének falán. Rohanó világunkban mindig kell tudnunk szánni egy-egy percet, hogy a múltra gondolva annak tanulságai a jelenben hasznunkra válhassanak.

2019.10.15. Köszönetnyílvánítás!
2019. szeptemberében Bőrszakrendelőnkben korszerűsítési projekt indult 3 esztergomi vállalat együttes segítségével.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Eurasia Logistics Kft.-nek. A vállalat Munkatársai tisztító meszelést végeztek rendelőnkben, az elhasználódott bútorainkat újabbakra cserélték, valamint az informatikai eszközeinket is korszerűsítették.

A projekt keretében a szakrendelőnket anyagilag támogatta a TE Connectivity, melyet ezúton is nagyon köszönünk. A támogatásból új, a munkánkat segítő eszközök beszerzése valósulhat meg a közel jövőben, valamint a nagy értékű mikroszkópunk javítása is végre megtörténhet.

Továbbá hálával tartozunk a Neuzer Kft.-nek az új hűtőszekrényért, melyet felajánlott a részünkre. A korábbi hűtőszekrényünk már nem volt teljes mértékben alkalmas a különféle gyógyszerek és tesztanyagok hűtésére.

Szeretnénk még egyszer hálánkat kifejezni a nagylelkű segítségnyújtásukért.

Köszönjük, hogy javítottak a munkakörülményeinken és hozzájárultak ahhoz, hogy hatékonyabb munkát tudjunk végezni, és hogy szebb környezetben tudjuk fogadni a hozzánk forduló Betegeinket.

Bőrszakrendelő munkatársai

2019.10.07. Elismerés Kollégánknak!
Szeretettel gratulálunk Kollégánknak Dr. Szentjóbi Szabó Zoltánnak, aki október 4-én Gönczy Béla-díjat kapott Esztergom Önkormányzatától! Munkájához további jó egészséget kívánunk!

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

https://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/permalink:kituntettek-az-esztergomi-orvost-az-idosek-vilagnapjan-2019-10-07-062406?fbclid=IwAR0nQi5kTmbqw5JO1ziaqtDvi7OKglDlVedDUma_EnbBGsKwbD-a-P7z0jc

2019.09.18. Köszönetnyilvánítás!
Nagyon szépen köszönjük Dr. Püsök Évának és Szerencsés Tamásnak jótékonysági futásuk során gyűjtött összeget, melyet Kórházunk Szülészet-nőgyógyászati osztályának ajánlottak fel.

Sportolásukhoz további kitartást és sikereket kívánunk!

2019.09.18. Elismerés Intézményünk Pszichiátriai Osztályának!
Kórházunk Akut és Krónikus Pszichiátriai Osztálya, valamint a Pszichiátriai Gondozók szakmai elismerésben részesültek.

Szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja. A 2018-as országos öngyilkossági statisztika elemzése és értékelése alapján a megyénkénti eloszlást figyelembe véve, 100.000 lakosra vonatkoztatva Komárom-Esztergom megye végzett a legjobb helyen, ezért a megye fekvőbeteg ellátói és gondozói elismerésben részesültek.

Köszönet minden itt dolgozónak a szuicid prevenció területén végzett kimagasló munkájáért!

Az Ixtab díjakat Dr Németh Attila Ph.D a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet Főigazgató Főorvosa, a Pszichiátriai Szakmai Kollégium Elnöke adta át a vezetőknek.

IXTAB a maja kultúrában az öngyilkosok istennője, a kötél úrnője volt.

Gratulálunk a Kollégáknak!

2019.09.07. Akikre büszkék lehetünk!
A tegnapi napon megrendezett Országos Mentési Versenyen Sürgősségi Osztályunk csapata I. helyen végzett! Szívből GRATULÁLUNK a Kollégáknak és minden résztvevőnek!

2019.07.05. Semmelweis Napi Ünnepség a Vaszary Kolos Kórházban
2019. július 4-én a Fresenius Dialízis Állomás előadótermében került megrendezésre az idei Semmelweis napi ünnepség.

A köszöntést követően Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos orvostörténeti előadását hallhatták Árpád-házi Szent Piroskáról és az általa alapított Pantokrator intézmény-komplexumról, amely szerkezethármasát a kolostor és a hozzá tartozó kápolna együttes, kórház és idősotthon alkotta. Az 1100-as években létrejött, a jelenleg is használatos kórházszerkezet forradalmi újításként jelent meg és 5 betegellátó osztályával, műtőjével, orvosképzési struktúrájával szolgálta a kor betegeit. Nemcsak fizikális gyógyulásukat, hanem lelki épülésüket is elősegítette. Megdöbbentő, hogy a betegkomfort és betegbiztonság, a kézmosás már akkor is milyen hangsúlyozottan szerepelt a kórház működésében. Árpád-házi Szent Piroska 7-800 évvel megelőzte korát. Életéről kevés szó esik, pedig Bizáncban már halálát követően azonnal szentté avatták, jótékony, nemes, kedves személyiségéről, bölcsességéről számos feljegyzés készült. Ő az egyetlen, akiről Árpád-házi hercegnőként már életében kép készült.

Az előadást követően került sor a kinevezések, majd a jutalmak átadására.

Adjunktusi kinevezésben Dr. Péter Éva, főorvosi kinevezésben Dr. Naszádos Gyula György, Dr. Rosario Susai Vijayaraj és Dr. Szabó Balázs részesültek.

Jutalmazottaink:

Dr. Kaszás Ilona főorvos
Dr. Kiss Gyöngyi főorvos
Dr. Laczkó Hajnalka főorvos
Dr. Maczali Balázs szakorvos jelölt
Dr. Mátai Katalin főorvos
Dr. Trexler Ilona főorvos
Puksa Tiborné Dr. Nagy Margit főorvos

Csonki Tünde szakápoló
Danielová Valéria szabadidős foglalkoztató
Elekes Tímea szakasszisztens
Erdős Attiláné orvosírnok
Erősné Gilán Szilvia főnővér
Farkasné Sántha Piroska szakápoló
Horváthné Putnoki Márta ápolási asszisztens
Illés Márta gyógytornász
Józsáné Fazekas Krisztina orvosírnok
Kolozsváriné Buga Szilvia osztályvezető
Kovács Istvánné takarító
Kovács Miklós Gáborné vezető asszisztens
Láng Zsolt mátrixvezető főápoló
Neuprond Regina anyaggazdálkodó
Patkó Péter gépjárművezető
Szalkai-Tóth Nikoletta főnővér
Szányiné Pribék Irma sterilizáló
Szilágyi József műtőssegéd
Tóth Andrea védőnő
Wágner Szandra csoportvezető

A rendezvényen került sor a Magyar Szakdolgozói Kamarai díj átadására is, amelyet Láng Zsolt adott át Menner Anitának és Majorné Papanecz Katalinnak szakmai munkájuk elismeréseként.

Gratulálunk minden kedves Kollégánknak!

A rendezvényt agapé zárta.

A rendezvényt a Vaszary Kolos Alapítvány támogatta. Köszönjük!

2019.07.03. Elismerés Intézményünk Traumatológiai Osztályának!
A 2019. július 1-jén az Emberi Erőforrások Minisztériumában megtartott Semmelweis Napi ünnepségen a Traumatológiai Osztályunk kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri elismerő oklevélben részesült!

Ez az elismerés szól - a Traumatológiai Osztály Munkatársain túl - minden társszakmában dolgozó Kollégának is, akik nélkül ez a magas szintű ellátás nem valósulhatna meg!

Nagyon büszkék vagyunk a Vaszary Kolos Kórház valamennyi Munkatársára, akik a nehézségek ellenére is odaadással, lelkiismeretesen végzik munkájukat!

Köszönjük!

Szívből gratulálunk valamennyi díjazottnak!

A kép kinagyításához kattintson a képre:

2018.06.07. Medveczky Ilona rácsodálkozott az esztergomi kórházra: mintha egy dallasi klinikán lennék!
A táncművésznő sikeres szürke hályog műtéten van túl, és elmondása szerint fantasztikusan érezte magát az esztergomi kórházban.

Szürke hályoggal operálták Medveczky Ilonát, a műtéthez pedig az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat választotta.

Az InfoEsztergom értesülései szerint a művésznő kitűnően érezte magát a kórházban.

- Úgy érzem magam, mint egy dallasi klinikán, nem is hittem, hogy ilyen szép itt az állami kórház. Dr. Őri Zsolt operálta meg a bal szemem, egy hónap múlva a jobb következik,– mesélte a színésznő.

Medveczky Ilona egyébként egy kétágyas szobában feküdt, méghozzá legjobb barátnőjével, Schobert Norbert édesanyjával, Jutkával.

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/medveczky-ilona-esztergomi-korhaz-1582559/

2019.05.02. Őszinte részvétünk!
 
2019.03.11. Őszinte részvétünk!
 
2019.01.15. Őszinte részvétünk!
 
2018.11.14. Őszinte részvétünk!
 
2018.10.23. 1956-os megemlékezés
A Kórházvezetés idén is megemlékezett 1956 hőseiről.

2018.09.12. Őszinte részvétünk!
 
2018.09.03. Őszinte részvétünk!
 
2018.08.13. Motorosok is lehetnek Angyalok - ünnepélyes átadás
A mai napon ünnepélyes keretek között került sor a "Motorosok is lehetnek angyalok" Kórháztámogató felvonulás eredményeképp összegyűjtött több, mint 1,5 millió Ft átadására. A képen a szervezés Angyala, Lehotay Kata adja át a támogatást. Ezen az úton is nagyon köszönjük Neki, a Szervezőknek és a Résztvevőknek az önzetlen segítséget!

Külön köszönetünket fejezzük ki mindazon Motorosoknak, akik a saját vérükkel támogatták a Betegek gyógyulását, több mint 60-an vettek részt a véradáson!

A Kórházvezetés

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

DR. JUHÁSZ ANDREA

Telefonszáma:
20/4899-554
Melyen elérhető:
hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30 óra között
pénteken 8:00-14:00 óra között
Fogadó óra:
telefonon előre egyeztetett időpontban
Helye: Vaszary Kolos Kórház, Petőfi S. u. 26-28.

E-mail: andrea.juhasz@ijb.emmi.gov.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu