ARCHÍV HÍREK
2016.03.02. Ajándék a Szent-Albinus Civil Társaságtól
2016. február 25-én a Szent István Fogadóban került sor a Szent-Albinus Civil Társaság ünnepélyes ajándék-átadására. A Kórház Gyermekrészlege egy speciális készülékkel gyarapodott, amely 0-18 éves korig képes speciális módon a gyermekek vérnyomását megmérni. A Szent-Albinus Civil Társaság elkötelezett a gyermekellátás javításában. Gyűjtésük eredményeképpen már több, hasznos eszközzel gyarapodtunk.

Köszönetünk fejezzük ki Fekete Diánának és segítőinek!

A Kórházvezetés

2015.12.30. Szilveszteri jókívánság!
 
2015.12.18. Projektzáró rendezvény a Várban
December 18-án ünnepélyes keretek között került megrendezésre a projektzáró rendezvényünk a Várban.

Projektünk - a KEOP 5.6.0/E/15 - keretén belül a radiológiánk teljes eszközparkja cserére került, beleértve a CT berendezésünket is. A kapott támogatás összege közel 700 millió forint volt.

Az ünnepségen beszédet mondott Romanek Etelka polgármester asszony és Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő úr. Záróünnepség része volt Dr. Székely János c. Püspök Atya áldása, amely nemcsak a résztvevőknek, hanem az átadott eszközöknek is szólt.

Az ünnepségen részt vettek az Önkormányzatok és a Fenntartó, valamint a Minisztérium képviselői, kórházzal kapcsolatban álló, munkánkat támogató cégek küldöttei. Vendégeink között üdvözölhettük a kórházi Kollégákon kívül nyugdíjasainkat, barátainkat, segítőinket.

A rendezvényen készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2015.12.17. Békés, Boldog Karácsonyt!
 
2015.12.17. Mese-Váróterem a Gyermek Sürgősségin!
December 15-én kis ünnepség keretében a Moriani Consulting Kft. munkatársai átadták ajándékaikat Kórházunknak, amelyekkel segítettek az ideérkező gyermekek számára barátságosabb, gyermek központú várótermet kialakítani, ahol kényelmes és kellemes körülmények között várakozhatnak a legkisebbek. A falat díszítő mesefigurák, különböző játékok, mesekönyvek segítenek mosolyt csalni ideérkező kis betegeink arcára. A képeken az átadás pillanati láthatók.

A jótékonysági akciót Werner Fruzsina, a cég programigazgatója szervezte.

További képek az alábbi linken érhetőek el:
http://www.helloesztergom.hu/karacsonyi-jotekonysag-felujitott-varotermet-ajandekozott-a-moriani-consulting/

Ezúton is nagyon köszönjük a Moriani Consulting munkatársainak kedvességét és adományát!

2015.12.11. Búcsúzunk
 
2015.12.04. Kitüntették a Vaszary Kolos Kórházat!
A mai napon a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 25 éves Ünnepi Megyegyűlésén a Közgyűlés képviseletében Popovics György elnök és Dr. Kovács Zoltán államtitkár átadta Kórházunk részére a több évtizedes szakmai tevékenységünk elismeréseként a "Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai díjat".

Az ünnepélyes átadásról valamint a díjról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2015.12.02. Adománygyűjtés a Szent Albinus Civil Társaság szervezésében
2015.11.27. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves Betegeink, Kedves Látogatók!

Kórházunkban 2015. november 26-tól nyomógombos parkolási beléptetőrendszer működik.
Reményeink szerint ez gyorsítani fogja a Kórházba való belépést.

A Kórházvezetőség

2015.11.26. Műszerátadas a Kórházban
Örömteli pillanatokat élhettünk át, amikor Mihelik Magdolna Polgármester Asszony átadta a Nyergesi Önkormányzat ajándékát, egy laparoscopos műtétek elvégzéséhez szükséges műszercsomagot, amely segítségével újfajta műtéti eljárások vezethetők be a Sebészetünkön.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Nyergesi Önkormányzat segítségét!

A Kórházvezetés

2015.11.18. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves Betegeink!

Bizonyára értesültek róla, hogy a Röntgen Osztályon pályázat keretében lehetőség nyílt a régi elavult gépeinket új korszerű röntgen készülékekre cserélni.

A munkálatok 2015. november 2-án kezdődtek és előreláthatólag december közepéig tartanak, emiatt a vizsgálati kapacitásunk nagymértékben beszűkült.

Kérjük, ezen időszakban csak a feltétlenül szükséges vizsgálati igénnyel keressék fel az osztályt, mivel a sürgősségi vizsgálatok nagymértékben lekötik a megmaradt kapacitásunkat.

A fennálló helyzetről korábban már kiértesítettük a Háziorvos Kollégákat.

Kérjük megértésüket és türelmüket!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.11.18. Őszinte részvétünk!
 
2015.11.05. A Kórházvezetés osztozik a Család fájdalmában!
 
2015.10.22. 1956-os megemlékezés
A mai napon délben a Kórházvezetés kis ünnepség keretein belül megkoszorúzta az 1956-os Hősök emlékére a régi Sebészet falán kihelyezett emléktáblát. Rohanó világunkban mindig kell tudnunk szánni egy-egy percet, hogy a múltra gondolva annak tanulságai a jelenben hasznunkra válhassanak.

2015.10.21. I. Vaszary Feszt
Első alkalommal került megrendezésre a Rugby Club Hotelben az I. Vaszary Feszt. Fő célunk az volt, hogy ne csak a mindennapos túlfeszített munkamenet mellett találkozzanak Kórházunk dolgozói, hanem legyen végre olyan alkalom, ahol felszabadultan, vidáman, egymást jobban megismerve legyünk együtt. Emellett felhasználtuk a lehetőséget arra, hogy gyűjtsünk a Kórházunkban 2014 ősz óta működő Vaszary Karitásznak, ezzel megsegítve szerényebb sorsú Kollégáinkat. Mindkét célunk megvalósult!

Az időjárás kegyes volt. A délelőtt közös lecsó főzéssel kezdődött, majd a Bőség Konyha és az Ottáwa-Hús Kft felajánlásával csülkös babgulyás került az asztalokra. A gyerekek szórakoztatására ugrálóvár, ügyességi kerékpáros verseny, valamint gyereksarok állt rendelkezésre. A délutáni programok között szerepelt többek között a Carmen TSE bemutatója, illetve a Jumping Fitness, amely mozgásra invitálta a Fesztiválon résztvevőket, felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.

A rendezvény egyik fő eseménye a tombola sorsolás volt, ahol számos, a támogatóink által adományozott nagy értékű nyeremény került kihúzásra, amelyek nagy örömet szereztek a nyerteseknek. A fődíjak - a Neuzer Kft. által felajánlott kerékpár, valamint egy 2 fő részére szóló wellness hétvége a Hotel Silvanus Visegrádban - igazán jó helyre kerültek.

Az egész napos jó hangulat mellett délutántól a táncoslábúaknak is kedveztünk. Először a Krammer Big Band lépett fel, őket követte a Metric Ton - Dr Fehér Zoltán vezetésével, végül a Come On Rock Band zárta a fellépők sorát, majd a hajnalig tartó mulatsághoz Sluki szolgáltatta a talpalávalót.

A fesztivál ötletgazdája és egyben főszervezője Kórházunk dolgozója, Gódor András volt, akinek a munkáját legfőképpen a Vaszary Karitasz vezetője Srutek Gabriella segítette. Természetesen önkéntesekben sem volt hiány, munkájukra - szerencsénkre - nagy szükség volt!

A Fesztivál teljes bevételét a Vaszary Karitasz támogatására ajánlotta a főszervező.

Mindenkinek köszönjük, aki megtisztelte rendezvényünket a jelenlétével! Külön és nagyon köszönjük mindazoknak, akik segítséget, támogatást nyújtottak.

Reméljük, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremtünk a Vaszary Kolos Kórház életében.

A helyszín biztosításáért köszönet az Esztergom Városi Polgárőr Egyesületnek.

A Feszt támogatói és a fellépők listája ide kattintva megtekinthető.

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

GERŐCS KATALIN

Munkaidőben elérhető telefon:
20/4899-554
Fogadó óra:
1. szerda 12.00-14.00-ig,
3. szerda 10.00-14.00-ig
Helye: I. emelet, Igazgatósági tárgyaló

Kérem a várakozás elkerülése érdekében kérjen telefonon időpontot.

E-mail: gerocs.katalin@obdk.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Esztergom tábla letöltése

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu