ARCHÍV HÍREK
2015.10.05. Testvérvárosi adomány a Kórháznak
Szeptember 25-én Városunk Polgármestere fogadta a városházán Esztergom testvérvárosa, Ehingen küldöttségét. A baráti találkozó keretén belül a testvérvárosban működő Máltai Szeretetszolgálat 26 db. ágymatracot adományozott a Vaszary Kolos Kórház részére. Az adományt Lugosi Krisztina Gazdasági Igazgató és dr. Pák Péter Orvosigazgató vette át az Intézmény nevében.

Tekintettel a kórházi ágyak nagy igénybevételére, a matracok gyors amortizációjára a felajánlás jól szolgálja a kórházi kezelésre szorulók kényelmét, komfortérzetét. Köszönjük szépen a testvérvárosi segítséget!

2015.09.15. Műszerátadás a nyergesi Önkormányzat segítségével
Mint korábban a Gyermek szakellátás vonatkozásában anyagi segítséggel, a nyergesi Önkormányzat műszer beszerzésekkel is támogatja a Vaszary Kolos Kórházat. A mai napon Mihelik Magdolna Polgármester Asszony a coloproctrológiai szakrendeléshez szükséges eszközöket adott át több, mint 300 ezer forint értékben a Sebészeti osztály vezetőjének, Dr. Szalay Ferencnek és a Kórházvezetésnek.

Az eszközök segítségével megindulhat a coloproctológiai szakrendelés, amely nagy segítséget fog jelenteni az aranyeres és egyéb végbéltáji betegségekkel küszködők kezelésében.

2015.09.09. Műszer átadás a Kórházban
Az Önkormányzati támogatás részeként a mai napon Romanek Etelka Polgármester Asszony egy altatógépet és egy műtőasztalt adott át a Kórháznak. Évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a Szülészeti Műtő új eszközökkel gazdagodjon.

A fotón az örömteli pillanat látható a Polgármester Asszonnyal, a Kórházvezetéssel és Dr. Dubecz Dániel Szülészeti Osztályvezető Főorvos Úrral.

2015.09.09. Segítettek az Angyali Motorosok!
Augusztus 20-án soha nem látott nagy létszámmal és sikerrel zajlott az a motoros felvonulás, amelynek szervezői a regisztrációs díjból befolyó összeggel az idei évben a Vaszary Kolos Kórház Sebészeti Osztályának megsegítését tűzték ki célul. A szervezők és a felvonulók között is számos, a Kórházban korábban betegként is megfordult motorost találhattunk, az eseményről az országos média is hírt adott. A meghirdetett gyűjtés eredményeképpen 385 ezer forintos támogatást sikerült a Sebészeti Osztály számára nyújtani, mely összeget elsősorban a betegek komfortérzetének javítására, az Osztály infrastruktúrájának fejlesztésére kívánják fordítani.

A támogatást 2015. 09. 08-án Lehotay Katalin főszervező (Royal Enfield) adta át Dr. Kanász Gábor főigazgatónak, Lugosi Krisztina gazdasági igazgatónak és Dr. Szalay Ferencnek, a Sebészeti Osztály vezetőjének.

Az esemény jól példázza, hogy helyi összefogással, szervezéssel, civil kezdeményezéssel sokat segíthetünk az esztergomi és környékbeli lakosság ellátását magas színvonalon végző Kórházunkon.

2015.07.15. TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Betegek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 30-tól a gyermek- és ifjúságpszichiátriai szakrendelés - szakemberhiány miatt - Kórházunkban határozatlan ideig szünetel. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal határozata alapján a helyettesítésre kijelölt Kórház: Szent János Kórház és Egyesített Budai Kórházak.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.07.06. Semmelweis Nap
Semmelweis napi ünnepség a Kórházban

Július 3-án, pénteken Semmelweis napi megemlékezést tartottak a Vaszary Kolos Kórházban.

A rendezvény első felében dr. Kanász Gábor Főigazgató tartott előadást a császármetszés történelméről, melyben egyaránt szó esett a régmúlt, a Semmelweis- kori és a jelenkori vonatkozásokról.

Évek óta hagyomány, hogy Semmelweis-napon történik meg az orvosok és az adminisztrációs- műszaki területen dolgozó kollégák munkájának elismerése, a kinevezések átadása.

Így volt ez az idei évben is, az elismerések mellé a Vaszary Kolos Alapítvány segítségével kis ajándékcsomag is járt.

A rendezvényt megtisztelte Richter Márta, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Területi elnöke, aki a szervezet kitüntetését adta át Üveges Péternének, a Vaszary Kolos Kórház ápolási igazgatónőjének, a szakdolgozói továbbképzések főszervezőjének, aki mindennapos intézményi munkája mellett tevékenyen vesz részt a megyei és országos szakmapolitikai egyeztetéseken is.

A kinevezettek és jutalmazottak névsora:

Jutalmazottak:

Bakos Tímea adminisztrátor
Boros Mónika adminisztrátor
Civiszné Mandák Julianna pénzügyi osztályvezető
Cserép Erika irattáros
Dr. Ámon György főorvos
Dr. Arató Géza főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dávid Dezső főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dinnyés József főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dubecz Dániel főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Élő György főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Gál Marianna főorvos
Dr. Hernádi Miklós főorvos
Dr. Juhász Mónika gyógyszerész
Dr. Nagy Ferenc főorvos
Dr. Püspöki Mária főorvos
Dr. Szalay Ferenc főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Szokoly Miklós szakorvos
Dr. Tichy László főorvos
Dr. Puchner Krisztina szakorvos
Józsáné Fazekas Krisztina adminisztrátor
Kandi Jánosné adminisztrátor
Kiss Lenke Irén igazgatási és egészségügyi ügyintéző
Matusova Viktória betegfelvételi ügyintéző
Mokri Zsófia adminisztrátor
Ősz Melinda adminisztrátor
Patkó Péter gépkocsivezető
Robotka Aranka adminisztrátor
Szabó Edina intézeti gondnok
Szép Veronika finanszírozási ügyintéző
Zeller Lívia anyaggazdálkodó

Kinevezések:

Dr. Czeglédi Mária főorvosi kinevezés
Dr. Horváth Judit főorvosi kinevezés
Dr. Láposi Ildikó főorvosi kinevezés
Dr. Válent Hajnalka adjunktusi kinevezés
Dr. Balázs Gergő adjunktusi kinevezés

Az ünnepséget szerény agapé, és Szerencsés Tibor jóvoltából helyszíni fagylaltozás zárta.

A Kórházvezetés

Az ünnepségről készült képek megtekinthetők itt.

2015.06.22. TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Betegek!

Tájékoztatom Önöket, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B.§-a alapján

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

A fentiek értelmében ezen a napon a rendelés szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.06.02. A 2010-es adósságrendezés utolsó momentuma...
A hírekben sokszor elhangozott állami adósságkonszolidációs eljárás, amelynek célja a kórházak teljes adósságmentesítése volt, csak részben tudott segíteni. Sajnálatos módon ebből a keretből nem volt lehetőség az adósságrendezés alá tartozó számlák teljes összegének rendezésére. A fennmaradó összeget az Önkormányzat erre a célra elkülönített keretéből tudjuk kifizetni.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kórház minden dolgozója nevében Polgármester Asszonynak és az Önkormányzatnak, segítségük nélkül a folyamatos betegellátás komoly veszélybe került volna.

A Kórházvezetés

2015.05.22. Parkolási rend változás a Vaszary Kolos Kórházban!
2015. június 1-től a Vaszary Kolos Kórház parkolási rendjében változások történnek. Ennek fő elemei:

- A Kórház mindkét bejárata a nap 24 órájában üzemelni fog.
- A Babits utcai behajtó kizárólag üzemi bejáratként fog működni.
- Térítésköteles parkolás és mozgássérültek behajtása a Petőfi Sándor utcai portán keresztül lesz lehetséges.
- Mozgássérült betegek esetében, ha ki- vagy behajtáskor nem tartózkodnak a személygépkocsiban, a Kórház 60 percet biztosít díjmentesen a parkolásra. Fontos, hogy a mozgássérült igazolvány minden esetben a személygépkocsiban legyen.
- Amennyiben a Kórházba személygépkocsival érkező beteg több napos ellátásra szorul és emiatt parkolni kényszerül, erre az időtartamra csak az 1 napi maximális parkolási díjat köteles megfizetni. Kezelésének igazolására az adott Osztályról kapott dokumentáció szolgál.
- Több napos kórházi parkolás esetén, ha a parkolást igénybe vevő nem rendelkezik bent fekvését igazoló kórházi dokumentációval, maximális parkolási díj nincs, az óránkénti térítési díj érvényes.
- Szabálytalanul parkoló személygépkocsira figyelmeztetést helyezünk el, a szabálytalan parkolást dokumentáljuk. 3 szabálytalan parkolás az adott személygépkocsi kórházi területről történő kitiltását vonja maga után. Speciális esetekben az Intézmény az autót elszállíttathatja, melynek költségét a gépjármű tulajdonosának kell megtéríteni.

A Kórház továbbra is biztosítja a 20 perc ingyenes parkolást.
Az Intézmény területén a KRESZ szabályai érvényesek. Kérjük a kihelyezett táblák utasításait maximálisan figyelembe venni! Mivel jelenleg nincs lehetőségünk a gyalogos és gépjárműforgalom elkülönítésére, fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A parkolási szabályzat a honlapon néhány napon belül elérhető lesz.

A Kórházvezetés

2015.05.15. Köszönet az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dolgozóinak!
2015.04.14. Gyászjelentés - Dr. Hambach József Főorvos Úr
 
2015.04.10. Dr. Hambach József Főorvos Úr emlékére
 
2015.03.20. Csőtörés a Vaszary Kolos Kórházban!
Kedves Betegeink!

A Központi Sterilizálónkat ellátó gőzcső meghibásodása miatt a mai naptól a tervezett műtéteket átmenetileg nem tudjuk vállalni. Az akut betegellátást zavartalanul tudjuk biztosítani. A helyreállítás várható ideje 1 hét.

Szíves megértésüket köszönjük!

A Kórházvezetés

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

GERŐCS KATALIN

Munkaidőben elérhető telefon:
20/4899-554
Fogadó óra:
1. szerda 12.00-14.00-ig,
3. szerda 10.00-14.00-ig
Helye: I. emelet, Igazgatósági tárgyaló

Kérem a várakozás elkerülése érdekében kérjen telefonon időpontot.

E-mail: gerocs.katalin@obdk.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Esztergom tábla letöltése

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu