ARCHÍV HÍREK
2017.07.04. Semmelweis Napi Ünnepség a Vaszary Kolos Kórházban
2017. június 30-án a Gönczy-teremben a Vaszary Kolos Kórház Munkatársai Semmelweis Napi megemlékezést tartottak. A Főigazgató rövid bevezetése után Szőke Judit és lánya, Henriett és Sztojka Angelo előadásában két dalt hallgathattak meg a jelenlévők, majd sor került a kinevezések és a jutalmak átadására.

A Főigazgató külön köszöntötte Dr. Hermann Károly nyugalmazott traumatológus osztályvezető Főorvos Urat, aki az Önkormányzat részéről néhány hete Gönczy-díjban részesült. A Főorvos Úr egy új osztályt hozott létre, több évtizedes munkássága során gyakorlatilag éjjel-nappal szolgálta Esztergom és környéke polgárait. Nagyon sokan köszönhetik életüket, egészségüket a Főorvos Úr gyógyító kezének.

Adjunktusi kinevezésben részesült: Dr. Szervánszky Noémi és Dr. Kiszely Csaba.

A MESZK díjazottja Srutek Gabriella ápolási igazgató lett.

Semmelweis napi jutalmazásban részesültek az alábbi Munkatársak:

Dr. Bakonyi György
Dr. Balázs Gergő
Dr. Béres Júlia
Dr. Dombi Szilvia
Dr. Hámory Zsolt
Dr. Mórocz Angéla
Dr. Nagy Pál
Dr. Rátkai Márton
Dr. Tiba Imre
Dr. Trexler Ilona
Dr. Valovics Ferenc
Bakos Zoltán
Baranyi Endre
Beáth Erika
Biener Bianka
Bognár Erika
Czeglédi Bianka
Csapóné Ilku Ildikó
Csesznák János Csabáné
Erős Izabella
Holop Edit
Honti Szilvia
Hornné Heiligermann Zsanett
Kiss Hilda
Kolozsváriné Buga Szilvia
Marton Istvánné
Németh Klára
Neuprond Krisztina
Pósa Ágnes
Soós Tímea
Sulyokné Szilas Éva
Török Enikő

A rendezvényt a Vaszary Kolos Alapítvány támogatta.

A Kórházvezetés

Az ünnepségről készült képek megtekinthetők itt.

2017.06.29. Ápolók Napi Tudományos Konferencia
Idén 17. alkalommal került megrendezésre az Ápolók Nemzetközi Napja Tudományos Konferencia, melynek a festői környezetben elhelyezkedő MNM Esztergomi Vármúzeuma adott otthont. A rendezvényre több mint 424 jelentkező regisztrált.

Az ünnepség keretein belül a Vaszary Kolos Kórház valamennyi szakdolgozói közössége főigazgatói dicséretben részesült.

Érdekes és tartalmas előadásokon keresztül belepillanthattunk más egészségügyi intézmények életébe, valamint különböző szakterületek munkáit ismerhettük meg.
Támogatóink jóvoltából az alábbi előadások díjazásra kerültek.

Az 1. helyezett "Intraabdominális nyomásmérés" Jóna Ildikó Gabriella (Vaszary Kolos Kórház Esztergom) lett, díjazását az Aranysarok Ékszerház biztosította.
A 2. díjazott "A McKenzie módszer használatának lehetőségei és feltételei a rehabilitációban" Marik Judit, Katona Ágnes, Manzák Renáta (Szent Kozma és Demján Rehabilitációs Szakkórház, Visegrád) előadásában. A jutalmat szintén az Aranysarok Ékszerház ajánlotta fel.
A 3. díjat "A Betegbiztonság a minimumfeltételek tükrében" - Kökény Lászlóné (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Budapest) előadása - kapta, mely egy ajándékkosár volt az Árkád Édességbolt felajánlásával.

Vaszary-különdíjban részesült Szalkai-Tóth Nikoletta (Vaszary Kolos Kórház Esztergom) "Magzatvesztési gyász kezelésének lehetőségei" című előadásáért.

Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük minden előadónak az áldozatos munkát!

Szeretném hálámat kifejezni az Elnökség tagjainak, hogy elfogadták a meghívásunkat, a szervezésben résztvevőknek a segítséget és minden kedves Kollégának a Konferencián való részvételt.

Ezúton is nagyon köszönjük a támogatóknak, hogy lehetővé tették, hogy idén is megrendezhettük a Konferenciánkat.

Támogatóink:

Aranysarok Ékszerház
Árkád Édességbolt
Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma
MESZK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete
Mölnlyke Health Care Kft.
Padlizsán Étterem
Richter Gedeon Zrt.
Szivek Pince, Kesztölc
Vaszary Kolos Alapítvány

Bízom benne, hogy jövő évben ugyanígy lehetőségünk lesz majd az ideihez hasonló, hangulatban és szakmaiságban is legalább ilyen remek Ápolók Napi esemény megrendezésére.

Srutek Gabriella
ápolási igazgató

A konferenciáról készült képek megtekinthetők itt.

2017.06.19. Meghívó - Semmelweis Nap 2017

2017.06.16. III. A Motorosok is lehetnek Angyalok Jótékonysági felvonulás
Immáron 3. alkalommal került megrendezésre 2017.06.16-án az Off Road Motors Lehotay Kft. szervezésében és támogatásával a Vaszary Kolos Kórházat támogató motoros felvonulás. Megható perceket éltünk át, amikor a több száz motor végig dübörgött a Kórházunk udvarán.

A felvonulásról készült videó az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=thxVqGaZcgA&feature=youtu.be

Az eseményről készült további képek megtekinthetők itt.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mind a Szervezőknek, mind a Résztvevőknek a támogatást!

A Kórházvezetés

2017.02.09. Gyászjelentés
 
2017.01.05. Sajtóközlemény
Örömmel tájékoztatjuk a kedves Polgárokat, hogy a kórház-konszolidáció részeként pályázható 15 milliárd forintból az esztergomi Vaszary Kolos Kórház 30 millió forintot nyert el mosogatógép beszerzésére. A készülék azért szükséges, mivel a Hungast Zrt. levonulását követően üresen maradt tálalókonyhánk felszereléséhez, az egyéni tálcás beteg élelmezés újraindításához ez az utolsó lépés hiányzott. A készülék üzembe helyezését követően az eddig alkalmazott egyszer-használatos műanyagedények kiváltódnak, amellyel kb. havi 1,5 millió forintos megtakarítást érhetünk el. A készülék közbeszerzési eljárás keretén belül kerül megvásárlásra.

Kórházvezetőség

2016.12.22. Karácsonyi műszerátadás a Gyermek sürgősségi részlegen
A mai napon a helyi Fidesz gyűjtése eredményeképpen Dr. Völner Pál és Steindl Balázs átadott a Gyermek sürgősségi részlegnek egy több, mint 300.000 forint értékű speciális, korszerű gyógyszeradagoló pumpát, más néven perfúzort. Ez az eszköz nélkülözhetetlen segítsége lesz a kisgyermekek kezelésének. Segítségével a gyógyításhoz szükséges gyógyszerek speciális adagolása válik lehetővé. A műszer beszerzését a Vaszary Kolos Alapítvány segítségével rendkívül gyorsan sikerült megvalósítani.

Kórházvezetőség

2016.12.06. Autóversenyzők a gyermek újraélesztő asztalért
Bensőséges ünnepség keretén belül a mai napon került sor a Kórház Szülészetének épületében azon készülékek átadására, amelyekért 2016. október 2-án gyűjtöttek rallys autóversenyzők Fekete Diána és a Szent Albinus mozgósítására. A gyűjtés fő szervezői: Csepy Zoltán, Juhász Balázs és Temesvári László voltak. A szponzorok egy gyermek újraélesztő asztalért adakoztak, azonban a több, mint 1,6 millió forintból még egy speciális, újszülött vizsgáló készülék (bilirubinométer) is beszerzésre kerülhetett. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni, hasonlóan a Motorosok is lehetnek angyalok rendezvényéhez.

Nagyon büszkék vagyunk mindazokra, akik felismerik a polgári kezdeményezések fontosságát, és támogatásukkal segítik a Kórház munkáját. Az egész világon gyakorlat ez, még a gazdag országokban is.

Nagyon köszönjük úgy a Szent Albinus Egyesületnek, úgy a szervezőknek és a sok-sok szponzornak akik lehetővé tették, hogy ezen új eszközökkel gazdagodjunk kis betegeink gyógyítása érdekében.

Kórházvezetőség

2016.10.24. Hőseinkre emlékezünk
60 év telt el azóta, hogy szabadságunk visszanyeréséért többen hősiesen életüket áldozták. Erre emlékeztünk a mai napon, valamint a 60 évvel ezelőtti október 26-a áldozataira és azokra a Kollégáinkra, akik a kórházban megszervezték a sérültek ellátását.

Emléküket szívünkben megőrizzük!

2016.08.24. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szakember hiányában érsebészeti szakrendelésünk átmenetileg szünetelni fog.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2016.08.19. Mammográfiás vizsgálatok új rendje
Kedves Betegeink!

2016. szeptember 1-től Radiológiánk csak emlődaganatos megbetegedés diagnosztikájára fog tudni mammográfiás vizsgálatokat végezni. A vizsgálatokat megelőzően Onkológiai szakrendelésen szükséges megjelenni, a beutalót ott kapják meg - amennyiben szükséges - a képalkotó diagnosztikára. Nem daganatos megbetegedés, szűrővizsgálat esetén kérjük a tatabányai Centrumot keressék fel.

A változásról a háziorvos Kollégákat kiértesítettük.

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2016.11.09. Gyászjelentés
 
2016.09.26. Gyászjelentés
 
2016.07.29. "A motorosok is lehetnek angyalok"
2016. június 25-én a dorogi Off Road Motor's Lehotay Kft. a tavaly augusztusi rendezvény sikerén felbuzdulva nagy sikerű, motoros felvonulással egybekötött gyűjtést szervezett a Vaszary Kolos Kórház javára. A Lehotay család hagyományteremtő kezdeményezése számos támogatóra talált, amelynek eredményét a mai napon Lehotay Kata adta át a Vaszary Kolos Kórház vezetése számára.

A rendezvény összbevételét, 862.500 Ft-ot teljes egészében a kórházi betegek ellátásának javítása érdekében ajánlotta fel, átvállalva a rendezvény járulékos költségeit.

Hagyomány szerint a támogatás egy részét a Sebészeti Osztály kapja, másik részét a napi gyógyításra fordítjuk.

A Kórházvezetés

Az RTVE adása a felvonulásról

Az eseményről készült további képek és videó megtekinthetők itt.

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

DR. JUHÁSZ ANDREA

Telefonszáma:
20/4899-554
Melyen elérhető:
hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30 óra között
pénteken 8:00-14:00 óra között
Fogadó óra:
telefonon előre egyeztetett időpontban
Helye: Vaszary Kolos Kórház, Petőfi S. u. 26-28.

E-mail: andrea.juhasz@ijb.emmi.gov.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu