ARCHÍV HÍREK
2014.10.15. Suzuki ajándék!
A mai nap kiemelkedő eseménye, hogy a Suzuki Zrt jóvoltából Kórházunk egy vadonatúj Suzuki SX4 S-Cross típusú személygépkocsit vehetett használatba. A Vállalat Vezérigazgatója Ryoichi Oura Úr - amikor tudomására jutott, hogy a Kórház amúgy is gyenge gépkocsi állománya tovább romlott - azonnal segítő kezet nyújtott.
Történelmi jelentőségű ez a pillanat, hiszen a több évvel ezelőtt megszakadt kapcsolat újraindulását jelenti. Ez a lehetőség a Kórházhoz tartozó 120 ezer ember biztonságát szolgálja, hiszen ez az autó nemcsak a vérszállításban fontos, de minden Kórházzal kapcsolatos szállítási feladatot - a korábban összetört helyett - napi rendszerességgel elvégez.
A tűzpiros, gyönyörű Suzukit Dr. Urbán László a Suzuki vezérigazgató helyettese személyesen adta át kollégái, Ruska Viktória, Szerencsés Gabriella és Tarnai Tamás társaságában. A korábbról megmaradt autónkkal és a nemrégiben Alapítványunkon keresztül használatunkba bocsátott Opel személygépkocsival autóállományunk teljessé vált, a biztonságos betegellátást szolgálja.

Ezúton szeretnénk megköszönni elsősorban Vezérigazgató Úrnak, Ohata Takuyának, Dr. Urbán Lászlónak és Kollégáinak, valamint a Suzuki összes dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a fontos lépés megtörténhessen.

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.10.10. Tornaterem felújítás!
A gyógytornászok által használt tornaterem padlója elhasználódott, cseréje már régóta esedékes volt. A kórház saját forrásból nem tudta a cserét megvalósítani, de ezen a héten Stámusz Andrea segítségével és közreműködésével a tornaterem új, magas kopásállóságú padlóburkolatot kapott.
A megújult helységet képletesen Üveges Péterné ápolási igazgató és Biró Ágnes csoportvezető gyógytornász vette át Stámusz Andreától.

A segítséget ezúton is nagyon köszönjük!

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.10.02. Gyors segítség!
2014. szeptember 12-én a sürgős vérszállítást végző autónk balesetet szenvedett és üzemképtelenné vált. Sofőrünk szerencsére egészségkárosodást nem szenvedett, azonban a Kórházunknak a betegellátással kapcsolatos feladatok ellátására egyetlen egy autója maradt. A szükséges hivatalos lépéseket megtettük, azonban az Intézmény anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy önerőből a problémát megoldjuk.
Ahol a szükség, ott a segítség!
A mai napon nagy öröm ért minket, Romanek Etelka segítségével a Kórházat támogató Vaszary Kolos Alapítvány hozzájutott egy használt, de kitűnő állapotú Opel személygépkocsihoz. Az autó iratait és kulcsát Romanek Etelkától Dr. Sátori Mária a Kuratórium Elnöke vette át.

A segítséget ezúton is nagyon köszönjük!

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.09.08. Megérkezett a Hamilton lélegeztetőgép
Kedves Polgárok!

2014. szeptember 4-én megérkezett a Richter Egészségváros rendezvényünk kitűzött célja, egy Hamilton lélegeztetőgép. A készülék speciális, kímélő, korszerű lélegeztetési módokkal fogja segíteni beteg embertársaink gyógyulását. Ezúton is újra megköszönjük mindenki segítő közreműködését, a szűrővizsgálatokon és az előadásokon való aktív részvételt!

A Kórházvezetés

2014.08.07. Intézményünk gyermek-egészségügyi eszközök beszerzéséhez nyert támogatást
Az ING a Gyermekegészségügyért Alapítvány 2013-as Karácsony jótékonysági akciója keretében Intézményünk 58.503 Ft támogatásban részesült gyermek-egészségügyi eszközök beszerzéséhez. Az eszközök megvásárlásához szükséges önrészt (60.861 Ft-ot) a Vaszary Kolos Alapítvány biztosította Kórházunk részére. Mindkét támogatónak nagyon köszönjük a felajánlott összeget!

Beszerzett eszközök:

 • Billenő lap
 • Félgömb lépegető
 • Lépegető henger
 • Babzsák készlet
 • Bóják
 • Egyensúlyozó mérleghinta
 • Fa állítható tornakígyó
 • Cuppanós labdák
 • Dudoros labda
 • Óriás tüskés korong
 • Sima gumikarika
 • Tüsi gumikarika
 • Lépőkövek
 • Tüskés egyensúlyozó masszázs félgömb

 

2014.07.07. Semmelweis Nap
Semmelweis napi ünnepség a Vaszary Kolos Kórházban

2014. július 4-én a Vaszary Kolos Kórház vezetése Semmelweis-napi ünnepséget tartott a Fresenius Dialízis Központ Konferencia termében. Az ünnepséget Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos nyitotta meg, néhány szóban párhuzamot vonva Semmelweis-kora és a jelen eseményei között. Ezt követően Dr. Farkas Elek Főorvos Úr zenetörténeti előadását hallgathatták meg a résztvevők Semmelweis-korának muzsikájáról.

A kinevezések és kitüntetések átadására ezután került sor.

Főorvosi kinevezésben részesült Dr. Kovács Éva, az Intenzív Osztály orvosa és Dr. Cserveni Zsolt ideggyógyász.

A kiemelkedő munkáért kitüntetett orvosok:

Dr. Benya László főorvos, Dr. Dinnyés Emília ov. főorvos, Dr. Finta Judit szakorvos jelölt, Dr. Hámory Zsolt ov. főorvos, Dr. Herold Rita főorvos, Dr. Kindler Miklós főorvos, Dr. Marinova Ruzsa főorvos, Dr. Nagy Balázs szakorvos jelölt, Dr. Rosario Vijayaraj szakorvos, Dr. Trexler Ilona ov. főorvos, Dr. Válent Hajnalka szakorvos, Dr. Valovics Ferenc szakorvos.

A gazdasági részről kitüntetésre kerültek:

Kolozsváriné Buga Szilvia osztályvezető, Vakánné Bederna Andrea a pénzügyi osztályról, Vas Szandra osztályvezető és Zeller Gyuláné konszignációs raktárvezető.

Szakdolgozói részről az ápolási kitüntetések az Ápolók Napján már átadásra kerültek. Ezen felüli kitüntetettek (adminsztrátorok, szakdolgozók):

Bődi Beatrix, Daróczi Anita, Forgó Andrea, Gyöngyösiné Huszár Hajnalka, Holop Edit, Honti Szilvia, Hornné Heilingermann Zsanett, Janzóné Gál Julianna, Mercs Mihályné, Neuprond Krisztina, Szalai Emese, Szita Anna Zsuzsanna.

A rendezvény lezárásaképpen meglepetésként az Ettore cukrászda fagylalttal vendégelte meg az Ünnepség résztvevőit.

Ezúton köszönjük Szerencsés Tibornak és a Vaszary Kolos Alapítványnak, hogy támogatták a számunkra igen fontos rendezvényt!

Az ünnepségről készült képek megtekinthetők itt.

2014.06.16. Richter Egészségváros 2014. június 14.
Richter Egészségváros 2014. június 14.

Örömmel tájékoztatunk minden kedves Résztvevőt, hogy a Richter Egészségváros rendezvény alkalmával Kórházunk 4.746.200 forint adománnyal gyarapodott, amelyből egy új lélegeztetőgépet fogunk beszerezni.
Mindenkinek nagyon köszönjük a részvételt és a pontok megszerzéséért való fáradozást, a Richter Gedeon Gyógyszergyárnak pedig a támogatást!
Reméljük, hogy az elvégzett szűrővizsgálatok és az egészségnevelő előadások mindannyiunk hasznára válnak!

A Kórházvezetőség

2014.04.01. Ápolók Napja Tudományos Konferencia
A MESZK KEM-i Területi Szervezete és a Vaszary Kolos Kórház szervezésében idén is megrendezésre kerül az Ápolók Nemzetközi Napja Tudományos Konferencia.

Időpont: 2014. május 16. (péntek)

A rendezvény helyszíne:
Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeum
2500 Esztergom, Szent István tér 1.

Meghívó a rendezvényre  

Jelentkezési lap  

2014.03.31. Gyermek gyógytornaterem átadása
A képek megtekintéséhez kattintson a képre.
 
2014. március 27-én került sor a Szülészet épületében elkészült gyermek gyógytornaterem átadására. A PVC burkolattal fedett új terem színes falfestésekkel, vidám függönyökkel várja a szakrendelésre érkező csecsemőket, kisgyermekeket, Akik új eszközök segítségével gyógyulhatnak Kierblewskiné Bóta Zsuzsa gyógytornászunk gondos irányításával. Köszönetünket fejezzük a Gyermekkórházat Esztergomnak nevű civil kezdeményezésnek anyagi és nem anyagi támogatásukért, melyből sikerült az aljzat PVC burkolását elvégezni, továbbá megvásárolni egy Huple(R) egyensúly-terápiás eszközt. Köszönjük Dr. Völner Pál államtitkár úrnak az új bordásfalat. Köszönjük a felajánlott játékokat, polifoam szőnyegeket, a falfestésben nyújtott segítséget és a szükséges színezőpasztákat a kedves adományozóknak! A falfestés érdemi része Kierblewskiné Bóta Zsuzsa keze munkája! Bízunk abban, hogy ilyen környezetben és eszközökkel a beteg gyermekeknek is könnyebben megy majd a gyógyulás, a mozgásfejlődés!

A Kórházvezetőség

2014.02.17. Meghívó - Betegek Világnapja
 
2014.02.17. Meghívó - In memoriam dr. Rajner János
 
2014.01.31. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves esztergomi és környékbeli Polgárok!

Kérjük, hogy adójuk 1 %-ával támogassák Kórházunkat a Vaszary Kolos Alapítványon keresztül.
Az alábbi linken kinyomtatható a szükséges 1%-os rendelkező dokumentum.

Nyomtatvány letöltése:

2014.01.14. ÁLLÁSHIRDETÉS
Létszámhiány miatt védőnő munkakörbe szakdolgozók jelentkezését várjuk.

Felvilágosítás Üveges Péterné ápolási igazgatótól kérhető a +36-30/348-46-74-es telefonszámon.

Pályázati kiírás letöltése:

2014.01.13. TÁJÉKOZTATÁS
2014. január 16-ától a pénztár új nyitvatartási ideje:

hétfő: 8:00-15:00
kedd-péntek: 8:00-12:00

Kórházvezetőség

2014.01.02. SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A 2014. ÉVÜNK ELSŐ KISBABÁJÁT ÉS KEDVES SZÜLEIT!
Papp Noel Benjamin 2014. január 1-én 1 óra 28 perckor született 47 cm-rel és 2700 gr-mal dr. Dubecz Dániel főorvos úr segítségével.
Isten éltesse a Családot, jó egészséget és sok boldogságot kívánunk!

A Kórházvezetés

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

GERŐCS KATALIN

Munkaidőben elérhető telefon:
20/4899-554
Fogadó óra:
1. szerda 12.00-14.00-ig,
3. szerda 10.00-14.00-ig
Helye: I. emelet, Igazgatósági tárgyaló

Kérem a várakozás elkerülése érdekében kérjen telefonon időpontot.

E-mail: gerocs.katalin@obdk.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Esztergom tábla letöltése

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu