ARCHÍV HÍREK
2015.12.11. Búcsúzunk
 
2015.12.04. Kitüntették a Vaszary Kolos Kórházat!
A mai napon a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 25 éves Ünnepi Megyegyűlésén a Közgyűlés képviseletében Popovics György elnök és Dr. Kovács Zoltán államtitkár átadta Kórházunk részére a több évtizedes szakmai tevékenységünk elismeréseként a "Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai díjat".

Az ünnepélyes átadásról valamint a díjról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2015.12.02. Adománygyűjtés a Szent Albinus Civil Társaság szervezésében
2015.11.27. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves Betegeink, Kedves Látogatók!

Kórházunkban 2015. november 26-tól nyomógombos parkolási beléptetőrendszer működik.
Reményeink szerint ez gyorsítani fogja a Kórházba való belépést.

A Kórházvezetőség

2015.11.26. Műszerátadas a Kórházban
Örömteli pillanatokat élhettünk át, amikor Mihelik Magdolna Polgármester Asszony átadta a Nyergesi Önkormányzat ajándékát, egy laparoscopos műtétek elvégzéséhez szükséges műszercsomagot, amely segítségével újfajta műtéti eljárások vezethetők be a Sebészetünkön.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Nyergesi Önkormányzat segítségét!

A Kórházvezetés

2015.11.18. TÁJÉKOZTATÁS
Kedves Betegeink!

Bizonyára értesültek róla, hogy a Röntgen Osztályon pályázat keretében lehetőség nyílt a régi elavult gépeinket új korszerű röntgen készülékekre cserélni.

A munkálatok 2015. november 2-án kezdődtek és előreláthatólag december közepéig tartanak, emiatt a vizsgálati kapacitásunk nagymértékben beszűkült.

Kérjük, ezen időszakban csak a feltétlenül szükséges vizsgálati igénnyel keressék fel az osztályt, mivel a sürgősségi vizsgálatok nagymértékben lekötik a megmaradt kapacitásunkat.

A fennálló helyzetről korábban már kiértesítettük a Háziorvos Kollégákat.

Kérjük megértésüket és türelmüket!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.11.18. Őszinte részvétünk!
 
2015.11.05. A Kórházvezetés osztozik a Család fájdalmában!
 
2015.10.22. 1956-os megemlékezés
A mai napon délben a Kórházvezetés kis ünnepség keretein belül megkoszorúzta az 1956-os Hősök emlékére a régi Sebészet falán kihelyezett emléktáblát. Rohanó világunkban mindig kell tudnunk szánni egy-egy percet, hogy a múltra gondolva annak tanulságai a jelenben hasznunkra válhassanak.

2015.10.21. I. Vaszary Feszt
Első alkalommal került megrendezésre a Rugby Club Hotelben az I. Vaszary Feszt. Fő célunk az volt, hogy ne csak a mindennapos túlfeszített munkamenet mellett találkozzanak Kórházunk dolgozói, hanem legyen végre olyan alkalom, ahol felszabadultan, vidáman, egymást jobban megismerve legyünk együtt. Emellett felhasználtuk a lehetőséget arra, hogy gyűjtsünk a Kórházunkban 2014 ősz óta működő Vaszary Karitásznak, ezzel megsegítve szerényebb sorsú Kollégáinkat. Mindkét célunk megvalósult!

Az időjárás kegyes volt. A délelőtt közös lecsó főzéssel kezdődött, majd a Bőség Konyha és az Ottáwa-Hús Kft felajánlásával csülkös babgulyás került az asztalokra. A gyerekek szórakoztatására ugrálóvár, ügyességi kerékpáros verseny, valamint gyereksarok állt rendelkezésre. A délutáni programok között szerepelt többek között a Carmen TSE bemutatója, illetve a Jumping Fitness, amely mozgásra invitálta a Fesztiválon résztvevőket, felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.

A rendezvény egyik fő eseménye a tombola sorsolás volt, ahol számos, a támogatóink által adományozott nagy értékű nyeremény került kihúzásra, amelyek nagy örömet szereztek a nyerteseknek. A fődíjak - a Neuzer Kft. által felajánlott kerékpár, valamint egy 2 fő részére szóló wellness hétvége a Hotel Silvanus Visegrádban - igazán jó helyre kerültek.

Az egész napos jó hangulat mellett délutántól a táncoslábúaknak is kedveztünk. Először a Krammer Big Band lépett fel, őket követte a Metric Ton - Dr Fehér Zoltán vezetésével, végül a Come On Rock Band zárta a fellépők sorát, majd a hajnalig tartó mulatsághoz Sluki szolgáltatta a talpalávalót.

A fesztivál ötletgazdája és egyben főszervezője Kórházunk dolgozója, Gódor András volt, akinek a munkáját legfőképpen a Vaszary Karitasz vezetője Srutek Gabriella segítette. Természetesen önkéntesekben sem volt hiány, munkájukra - szerencsénkre - nagy szükség volt!

A Fesztivál teljes bevételét a Vaszary Karitasz támogatására ajánlotta a főszervező.

Mindenkinek köszönjük, aki megtisztelte rendezvényünket a jelenlétével! Külön és nagyon köszönjük mindazoknak, akik segítséget, támogatást nyújtottak.

Reméljük, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremtünk a Vaszary Kolos Kórház életében.

A helyszín biztosításáért köszönet az Esztergom Városi Polgárőr Egyesületnek.

A Feszt támogatói és a fellépők listája ide kattintva megtekinthető.

2015.10.05. Testvérvárosi adomány a Kórháznak
Szeptember 25-én Városunk Polgármestere fogadta a városházán Esztergom testvérvárosa, Ehingen küldöttségét. A baráti találkozó keretén belül a testvérvárosban működő Máltai Szeretetszolgálat 26 db. ágymatracot adományozott a Vaszary Kolos Kórház részére. Az adományt Lugosi Krisztina Gazdasági Igazgató és dr. Pák Péter Orvosigazgató vette át az Intézmény nevében.

Tekintettel a kórházi ágyak nagy igénybevételére, a matracok gyors amortizációjára a felajánlás jól szolgálja a kórházi kezelésre szorulók kényelmét, komfortérzetét. Köszönjük szépen a testvérvárosi segítséget!

2015.09.15. Műszerátadás a nyergesi Önkormányzat segítségével
Mint korábban a Gyermek szakellátás vonatkozásában anyagi segítséggel, a nyergesi Önkormányzat műszer beszerzésekkel is támogatja a Vaszary Kolos Kórházat. A mai napon Mihelik Magdolna Polgármester Asszony a coloproctrológiai szakrendeléshez szükséges eszközöket adott át több, mint 300 ezer forint értékben a Sebészeti osztály vezetőjének, Dr. Szalay Ferencnek és a Kórházvezetésnek.

Az eszközök segítségével megindulhat a coloproctológiai szakrendelés, amely nagy segítséget fog jelenteni az aranyeres és egyéb végbéltáji betegségekkel küszködők kezelésében.

2015.09.09. Műszer átadás a Kórházban
Az Önkormányzati támogatás részeként a mai napon Romanek Etelka Polgármester Asszony egy altatógépet és egy műtőasztalt adott át a Kórháznak. Évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a Szülészeti Műtő új eszközökkel gazdagodjon.

A fotón az örömteli pillanat látható a Polgármester Asszonnyal, a Kórházvezetéssel és Dr. Dubecz Dániel Szülészeti Osztályvezető Főorvos Úrral.

2015.09.09. Segítettek az Angyali Motorosok!
Augusztus 20-án soha nem látott nagy létszámmal és sikerrel zajlott az a motoros felvonulás, amelynek szervezői a regisztrációs díjból befolyó összeggel az idei évben a Vaszary Kolos Kórház Sebészeti Osztályának megsegítését tűzték ki célul. A szervezők és a felvonulók között is számos, a Kórházban korábban betegként is megfordult motorost találhattunk, az eseményről az országos média is hírt adott. A meghirdetett gyűjtés eredményeképpen 385 ezer forintos támogatást sikerült a Sebészeti Osztály számára nyújtani, mely összeget elsősorban a betegek komfortérzetének javítására, az Osztály infrastruktúrájának fejlesztésére kívánják fordítani.

A támogatást 2015. 09. 08-án Lehotay Katalin főszervező (Royal Enfield) adta át Dr. Kanász Gábor főigazgatónak, Lugosi Krisztina gazdasági igazgatónak és Dr. Szalay Ferencnek, a Sebészeti Osztály vezetőjének.

Az esemény jól példázza, hogy helyi összefogással, szervezéssel, civil kezdeményezéssel sokat segíthetünk az esztergomi és környékbeli lakosság ellátását magas színvonalon végző Kórházunkon.

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

DR. JUHÁSZ ANDREA

Telefonszáma:
20/4899-554
Melyen elérhető:
hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30 óra között
pénteken 8:00-14:00 óra között
Fogadó óra:
telefonon előre egyeztetett időpontban
Helye: Vaszary Kolos Kórház, Petőfi S. u. 26-28.

E-mail: andrea.juhasz@ijb.emmi.gov.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu