ARCHÍV HÍREK
2015.07.15. TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Betegek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 30-tól a gyermek- és ifjúságpszichiátriai szakrendelés - szakemberhiány miatt - Kórházunkban határozatlan ideig szünetel. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal határozata alapján a helyettesítésre kijelölt Kórház: Szent János Kórház és Egyesített Budai Kórházak.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.07.06. Semmelweis Nap
Semmelweis napi ünnepség a Kórházban

Július 3-án, pénteken Semmelweis napi megemlékezést tartottak a Vaszary Kolos Kórházban.

A rendezvény első felében dr. Kanász Gábor Főigazgató tartott előadást a császármetszés történelméről, melyben egyaránt szó esett a régmúlt, a Semmelweis- kori és a jelenkori vonatkozásokról.

Évek óta hagyomány, hogy Semmelweis-napon történik meg az orvosok és az adminisztrációs- műszaki területen dolgozó kollégák munkájának elismerése, a kinevezések átadása.

Így volt ez az idei évben is, az elismerések mellé a Vaszary Kolos Alapítvány segítségével kis ajándékcsomag is járt.

A rendezvényt megtisztelte Richter Márta, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Területi elnöke, aki a szervezet kitüntetését adta át Üveges Péternének, a Vaszary Kolos Kórház ápolási igazgatónőjének, a szakdolgozói továbbképzések főszervezőjének, aki mindennapos intézményi munkája mellett tevékenyen vesz részt a megyei és országos szakmapolitikai egyeztetéseken is.

A kinevezettek és jutalmazottak névsora:

Jutalmazottak:

Bakos Tímea adminisztrátor
Boros Mónika adminisztrátor
Civiszné Mandák Julianna pénzügyi osztályvezető
Cserép Erika irattáros
Dr. Ámon György főorvos
Dr. Arató Géza főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dávid Dezső főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dinnyés József főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Dubecz Dániel főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Élő György főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Gál Marianna főorvos
Dr. Hernádi Miklós főorvos
Dr. Juhász Mónika gyógyszerész
Dr. Nagy Ferenc főorvos
Dr. Püspöki Mária főorvos
Dr. Szalay Ferenc főorvos( oszt.vez.főorvos)
Dr. Szokoly Miklós szakorvos
Dr. Tichy László főorvos
Dr. Puchner Krisztina szakorvos
Józsáné Fazekas Krisztina adminisztrátor
Kandi Jánosné adminisztrátor
Kiss Lenke Irén igazgatási és egészségügyi ügyintéző
Matusova Viktória betegfelvételi ügyintéző
Mokri Zsófia adminisztrátor
Ősz Melinda adminisztrátor
Patkó Péter gépkocsivezető
Robotka Aranka adminisztrátor
Szabó Edina intézeti gondnok
Szép Veronika finanszírozási ügyintéző
Zeller Lívia anyaggazdálkodó

Kinevezések:

Dr. Czeglédi Mária főorvosi kinevezés
Dr. Horváth Judit főorvosi kinevezés
Dr. Láposi Ildikó főorvosi kinevezés
Dr. Válent Hajnalka adjunktusi kinevezés
Dr. Balázs Gergő adjunktusi kinevezés

Az ünnepséget szerény agapé, és Szerencsés Tibor jóvoltából helyszíni fagylaltozás zárta.

A Kórházvezetés

Az ünnepségről készült képek megtekinthetők itt.

2015.06.22. TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Betegek!

Tájékoztatom Önöket, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B.§-a alapján

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

A fentiek értelmében ezen a napon a rendelés szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kórházvezetőség

2015.06.02. A 2010-es adósságrendezés utolsó momentuma...
A hírekben sokszor elhangozott állami adósságkonszolidációs eljárás, amelynek célja a kórházak teljes adósságmentesítése volt, csak részben tudott segíteni. Sajnálatos módon ebből a keretből nem volt lehetőség az adósságrendezés alá tartozó számlák teljes összegének rendezésére. A fennmaradó összeget az Önkormányzat erre a célra elkülönített keretéből tudjuk kifizetni.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kórház minden dolgozója nevében Polgármester Asszonynak és az Önkormányzatnak, segítségük nélkül a folyamatos betegellátás komoly veszélybe került volna.

A Kórházvezetés

2015.05.22. Parkolási rend változás a Vaszary Kolos Kórházban!
2015. június 1-től a Vaszary Kolos Kórház parkolási rendjében változások történnek. Ennek fő elemei:

- A Kórház mindkét bejárata a nap 24 órájában üzemelni fog.
- A Babits utcai behajtó kizárólag üzemi bejáratként fog működni.
- Térítésköteles parkolás és mozgássérültek behajtása a Petőfi Sándor utcai portán keresztül lesz lehetséges.
- Mozgássérült betegek esetében, ha ki- vagy behajtáskor nem tartózkodnak a személygépkocsiban, a Kórház 60 percet biztosít díjmentesen a parkolásra. Fontos, hogy a mozgássérült igazolvány minden esetben a személygépkocsiban legyen.
- Amennyiben a Kórházba személygépkocsival érkező beteg több napos ellátásra szorul és emiatt parkolni kényszerül, erre az időtartamra csak az 1 napi maximális parkolási díjat köteles megfizetni. Kezelésének igazolására az adott Osztályról kapott dokumentáció szolgál.
- Több napos kórházi parkolás esetén, ha a parkolást igénybe vevő nem rendelkezik bent fekvését igazoló kórházi dokumentációval, maximális parkolási díj nincs, az óránkénti térítési díj érvényes.
- Szabálytalanul parkoló személygépkocsira figyelmeztetést helyezünk el, a szabálytalan parkolást dokumentáljuk. 3 szabálytalan parkolás az adott személygépkocsi kórházi területről történő kitiltását vonja maga után. Speciális esetekben az Intézmény az autót elszállíttathatja, melynek költségét a gépjármű tulajdonosának kell megtéríteni.

A Kórház továbbra is biztosítja a 20 perc ingyenes parkolást.
Az Intézmény területén a KRESZ szabályai érvényesek. Kérjük a kihelyezett táblák utasításait maximálisan figyelembe venni! Mivel jelenleg nincs lehetőségünk a gyalogos és gépjárműforgalom elkülönítésére, fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A parkolási szabályzat a honlapon néhány napon belül elérhető lesz.

A Kórházvezetés

2015.05.15. Köszönet az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dolgozóinak!
2015.04.14. Gyászjelentés - Dr. Hambach József Főorvos Úr
 
2015.04.10. Dr. Hambach József Főorvos Úr emlékére
 
2015.03.20. Csőtörés a Vaszary Kolos Kórházban!
Kedves Betegeink!

A Központi Sterilizálónkat ellátó gőzcső meghibásodása miatt a mai naptól a tervezett műtéteket átmenetileg nem tudjuk vállalni. Az akut betegellátást zavartalanul tudjuk biztosítani. A helyreállítás várható ideje 1 hét.

Szíves megértésüket köszönjük!

A Kórházvezetés

2014.10.15. Suzuki ajándék!
A mai nap kiemelkedő eseménye, hogy a Suzuki Zrt jóvoltából Kórházunk egy vadonatúj Suzuki SX4 S-Cross típusú személygépkocsit vehetett használatba. A Vállalat Vezérigazgatója Ryoichi Oura Úr - amikor tudomására jutott, hogy a Kórház amúgy is gyenge gépkocsi állománya tovább romlott - azonnal segítő kezet nyújtott.
Történelmi jelentőségű ez a pillanat, hiszen a több évvel ezelőtt megszakadt kapcsolat újraindulását jelenti. Ez a lehetőség a Kórházhoz tartozó 120 ezer ember biztonságát szolgálja, hiszen ez az autó nemcsak a vérszállításban fontos, de minden Kórházzal kapcsolatos szállítási feladatot - a korábban összetört helyett - napi rendszerességgel elvégez.
A tűzpiros, gyönyörű Suzukit Dr. Urbán László a Suzuki vezérigazgató helyettese személyesen adta át kollégái, Ruska Viktória, Szerencsés Gabriella és Tarnai Tamás társaságában. A korábbról megmaradt autónkkal és a nemrégiben Alapítványunkon keresztül használatunkba bocsátott Opel személygépkocsival autóállományunk teljessé vált, a biztonságos betegellátást szolgálja.

Ezúton szeretnénk megköszönni elsősorban Vezérigazgató Úrnak, Ohata Takuyának, Dr. Urbán Lászlónak és Kollégáinak, valamint a Suzuki összes dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a fontos lépés megtörténhessen.

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.10.10. Tornaterem felújítás!
A gyógytornászok által használt tornaterem padlója elhasználódott, cseréje már régóta esedékes volt. A kórház saját forrásból nem tudta a cserét megvalósítani, de ezen a héten Stámusz Andrea segítségével és közreműködésével a tornaterem új, magas kopásállóságú padlóburkolatot kapott.
A megújult helységet képletesen Üveges Péterné ápolási igazgató és Biró Ágnes csoportvezető gyógytornász vette át Stámusz Andreától.

A segítséget ezúton is nagyon köszönjük!

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.10.02. Gyors segítség!
2014. szeptember 12-én a sürgős vérszállítást végző autónk balesetet szenvedett és üzemképtelenné vált. Sofőrünk szerencsére egészségkárosodást nem szenvedett, azonban a Kórházunknak a betegellátással kapcsolatos feladatok ellátására egyetlen egy autója maradt. A szükséges hivatalos lépéseket megtettük, azonban az Intézmény anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy önerőből a problémát megoldjuk.
Ahol a szükség, ott a segítség!
A mai napon nagy öröm ért minket, Romanek Etelka segítségével a Kórházat támogató Vaszary Kolos Alapítvány hozzájutott egy használt, de kitűnő állapotú Opel személygépkocsihoz. Az autó iratait és kulcsát Romanek Etelkától Dr. Sátori Mária a Kuratórium Elnöke vette át.

A segítséget ezúton is nagyon köszönjük!

A Kórházvezetés

Az átadásról készült képek megtekinthetők itt, vagy a kis képre kattintva.

2014.09.08. Megérkezett a Hamilton lélegeztetőgép
Kedves Polgárok!

2014. szeptember 4-én megérkezett a Richter Egészségváros rendezvényünk kitűzött célja, egy Hamilton lélegeztetőgép. A készülék speciális, kímélő, korszerű lélegeztetési módokkal fogja segíteni beteg embertársaink gyógyulását. Ezúton is újra megköszönjük mindenki segítő közreműködését, a szűrővizsgálatokon és az előadásokon való aktív részvételt!

A Kórházvezetés

Főigazgatói köszöntő:

"Kedves Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt Kórházunk minden munkatársa nevében. Honlapunkon minden fontosat megtalál, legyen Ön akár jelenlegi, vagy jövőbeni betegünk, hozzátartozójáért aggódó polgár, vagy csak egyszerűen kíváncsi, Akit érdekel ez az intézmény, amelyben mindannyian azért dolgozunk, hogy betegeinknek gyógyulást, szenvedéseikre enyhülést nyújtsunk. Olvashat Kórházunk történetéről, megtalálhatja elérhető szolgáltatásainkat, végig látogathatja osztályainkat. Az elérhető információ fokozatosan bővül, ezért hát érdemes visszatérnie, megismerni gyarapodó lehetőségeinket, szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos"

1074 Budapest, Madách tér 3-4.
Honlap: www.obdk.hu
E-mail: obdk@obdk.hu

A Vaszary Kolos Kórház és Esztergomi Kistérség területileg illetékes betegjogi képviselője

DR. JUHÁSZ ANDREA

Telefonszáma:
20/4899-554
Melyen elérhető:
hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30 óra között
pénteken 8:00-14:00 óra között
Fogadó óra:
telefonon előre egyeztetett időpontban
Helye: Vaszary Kolos Kórház, Petőfi S. u. 26-28.

E-mail: andrea.juhasz@ijb.emmi.gov.hu
Levelezési cím:
2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható:
06-80/620-055

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

On affairs of patients' rights foreign language patients should contact the following phone numbers:
+36-20/4899-614
Patienten vom Ausland können Informationen über Patientenrechte-Fragen an der Telephonnummer
+36-20/4899-614 erhalten.

Betegek jogai és kötelezettségei megtekintése, letöltése

   

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

INFORMATION ON CROSS-BORDER HEALTH CARE IN THE EUROPEAN UNION

OBDK
NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT

határon átnyúló egészségügyi ellátások az Európai Unióban

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-620-600

Külföldről hívható telefonszám (for patients from the European Union):
+36-20-999-00-25

Személyes egyeztetés: előzetes időpontfoglalás esetén a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában
minden héten kedden 10.00 és 12.00 óra között

E-mail: info@eubetegjog.hu, info@patientsrights.hu

Web: www.eubetegjog.hu, www.patientsrights.hu