KEZDŐLAP >> GYÓGYÍTÓ OSZTÁLYOK >> KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZAT ÉS ÁPOLÁSI OSZTÁLY DOROG

KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZAT ÉS ÁPOLÁSI OSZTÁLY DOROG
Telephelyvezető főorvos:

Dr. Lászlóczky Ágnes

Osztályos főorvos:

Dr. Wilcsek Zsuzsanna

Osztályos orvos:

Dr. Gombai Enikő
Dr. Hábel Gerda

Ápolási koordinátor:

Sulyokné Szilas Éva

Részlegvezető főnővérek:

Majorné Papanecz Katalin - 1 - 3. sz. ápolási részleg
Mirejder Beatrix - krónikus belgyógyászat és 2. sz. ápolási részleg
Gerstmajer Terézia - járóbeteg szakellátás

Elérhetőség:

Cím: 2510 Dorog, Kossuth Lajos utca 6., telefon: +36 33 513-140

A Szent Borbála Krónikus Szakkórház 2005. évtől, két osztályon (krónikus belgyógyászat, ápolási osztály), 125 ágyon látja el a krónikus illetve ápolást igénylő idős betegeket.

Látogatási rend: A dorogi telephely fekvőbeteg részlegeinek 2020. június 15-től érvényes látogatási rendjét ide kattinva letöltheti.

Célunk: Szakmai szabályoknak megfelelő, személyre szabott, minőségi ápolás megvalósítása. Célunk továbbá, hogy a betegeinket motiváljuk a meglévő önellátási képességeik gyakorlására, a gyengült mozgás- és egyéb funkcióik erősítésére annak érdekében, hogy az önálló életvitelüket elősegítsük az otthoni ellátás, illetve a szociális intézményi elhelyezés megszervezéséig.

Alaptevékenységünk: Olyan idős emberek ápolása/gondozása, akik aktív kórházi ellátásra már nem szorulnak, de otthoni ápolásuk valamilyen okból nem megoldott. Az ápolás az egészségi állapot stabilizálására, az önellátó képesség helyreállítására, illetve a meglévő állapot szinten tartására irányul.

A betegek ápolását, gondozását több szintű képesítéssel rendelkező, lelkiismeretes ápolói team végzi. Betegeink, egyéni állapotukhoz igazodó, teljes körű ellátásban részesülnek. Munkánkat indokoltság esetén gyógytornász, gyógymasszőr, gyógyfoglalkoztató, szociális munkás, pszichológus és dietetikus segíti. Gyógyulásukat gerontológus/belgyógyász szakorvos koordinálja, szükség esetén szakorvosi vizsgálat, diagnosztikai háttér áll rendelkezésükre. Ápoltjaink számára a mobilizálást segítő gyógyászati eszközök biztosítottak.

Az ápoltak részére biztosított a napi ötszöri étkezés, a gyógyszerellátás illetve az ápoláshoz szükséges eszközök (pl.: pelenka). Betegek saját ruházatainak (hálóing, pizsama, törölköző, stb.) mosatására nincs lehetőség, erről a hozzátartozónak kell gondoskodni.

A betegnek joga van a vallását szabadon gyakorolnia, a többi betegtárs szabad vallásgyakorlásának tiszteletben tartásával. Katolikus mise heti rendszerességgel biztosított.

A betegek a kórház területét csak orvosi engedéllyel hagyhatják el!

A beteg köteles betartani az osztály napirendjét, házirendjét, melyet az ápolási dokumentáció és a beleegyező nyilatkozat aláírásával elfogad.

Betegelhelyezés: Kórtermeink a mai elvárásoknak megfelelőek, 1-2-3 illetve 4 ágyasok, melyekhez akadálymentes fürdő, WC tartozik. Minden kórterem tágas, mely által lehetséges a segédeszközök (járókeret, rollátor, tolókocsi) megfelelő használata. Minden osztályon társalgó helyiség is található, televízióval, videózási, zenehallgatási lehetőséggel.
Lehetőség van az intézmény előzetes megtekintésére, melyben főnővéreink előzetes időpont egyeztetés esetén készséggel állnak rendelkezésükre.

Betegfelvétel rendje: A betegfelvétel előjegyzés alapján történik.

Új beteget felvenni csak a távozó ellátottak függvényében tudunk, ezért várakozási idővel kell számolni. A várakozási idő hossza változó, előre nem tervezhető.

Intézményünk a betegek ellátásában átmeneti segítséget/megoldást nyújt, ezért a felvételnél előnyt jelent, ha a szociális intézménybe való elhelyezés elindítása már megtörtént. Maximális ápolási idő 18 hónap (kivételes esetben, egyéni elbírálás alapján hosszabbítható), mely időszak alatt a további elhelyezésről a családnak/hozzátartozónak kell gondoskodni.

Előjegyzés kérhető: Telefon: +36 30/456-5649, munkanapokon 10 és 15 óra közötti időpontban.

Felvétel esetén szükséges háziorvosi beutaló, illetve, ha a beteg más kórházi osztályról/intézményből kerül átvételre, akkor az ott kapott zárójelentésen kell az áthelyezés tényét feltüntetni. Felvételkor az előző egészségügyi dokumentációkra és a betegek gyógyszerlistájára is szükség lesz.

Szolgáltatás igénybe vételének feltétele a "Megbízási szerződés fekvőbeteg ellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások nyújtására" megkötése, mely az intézmény és a térítési díjat rendszeresen fizető között a beteg felvételekor jön létre. Szerződés három hónapra köttetik, mely igény esetén időkorláton belül hosszabbítható.

Térítési díj:

- 1- 6. hónap: 4 000 Ft/nap - havi díj: 120 000 Ft.

- 7-18. hónap: 4 500 Ft/nap - havi díj: 135 000 Ft.

- 18. hónaptól: 5 000 Ft/nap - havi díj: 150 000 Ft.

Lehetőségek függvényében, a beteg/hozzátartozó kérése alapján 1 ágyas szobában való elhelyezés esetén:

- 5 500 Ft/nap - havi díj: 165 000 Ft.

További letölthető dokumentumok:

- Pszichológiai tevékenység: A szakpszichológiai ellátásról szóló tályékoztató ide kattintva letölthető.