KEZDŐLAP >> GYÓGYÍTÓ OSZTÁLYOK >> TRAUMATOLÓGIAI OSZTÁLY

TRAUMATOLÓGIAI OSZTÁLY
Osztályvezető főorvos:
Dr. Hámory Zsolt

Osztályvezető főnővér:
Menner Lászlóné

Telefon:
06-33/542-377

Ágyszám: 33

Kórházunkban 1980 óta van traumatológiai részleg a sebészet keretén belül, 1997 óta önálló traumatológiai osztály működik. Létrehozása Dr. Hermann Károly főorvos nevéhez köthető. Az osztály feladata az ellátási területén sérült betegek kezelése, illetve ortopédiai jellegű problémák megoldása. Az osztály I. besorolási szintű.

Ambulanciánk állandó 24 órás ügyeletet biztosít melynek során a szükséges beavatkozások elvégzéséhez a lehetőségek éjjel nappal rendelkezésre állnak. Munkanapokon 6 órás traumatológiai szakrendelés, illetve heti 2x4 órában ortopédiai szakrendelés is kapcsolódik osztályunkhoz.
A traumatológián kívül sebész, kézsebész, ortopéd, rehabilitációs szakvizsgával rendelkező orvosainak állnak betegeink rendelkezésére.

Főorvosok

Dr. Püspöki Mária osztályvezető-helyettes

Szakorvosok

Dr. Kazacsay Ferenc
Dr. Nagy Balázs
Dr. Rátkai Márton
Dr. Szokoly Miklós

Szakorvosjelöltek

Dr. Duka Ede

Rezidensek

Dr. Billig Evelin

Munkánkat segítő külsős kollégák

Dr. Csikós Attila
Dr. Teleki Balázs főorvos

Az osztály látogatási rendje:

hétfő 16:00-18:00
kedd 16:00-18:00
szerda 16:00-18:00
csütörtök 16:00-18:00
péntek 16:00-18:00
szombat 16:00-18:00
vasárnap 16:00-18:00

Az osztályon korszerű kezelési módszereket alkalmazunk a jelenleg érvényben lévő szakmai protokollok alkalmazásával. Műtéteinket korszerű műszerekkel felszerelt központi műtőtraktusban végezzük. Az anesthesiológai és műtői team a nap 24 órájában rendelkezésre áll. Az alkalmazott implantátumok a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az elvárásoknak megfelelőek. Lehetőség van arthoscopos műtéti beavatkozások elvégzésére térd, váll, boka ízületi betegségek megoldására.
Az orthopédiai beavatkozások terén a klasszikus ortopédiai korrekciós műtétek mellett csípő és térdízületi protézisek beültetését végezzük. Kisebb műtéteteket egy napos sebészet keretében is végzünk.

A kistérségi kapcsolatok alapján előzetes egyeztetést követően Dovera biztosítással rendelkező határon túli betegek ellátására is van lehetőség.

A traumatológiai osztály 33 ággyal működik. Kórtermeink 3 ágyasak.
Osztályunkon lehetőség van arra hogy a beteg fizetés ellenében magasabb komfortfokozatú szobába kerüljön. Az egyágyas szoba felszereltsége külön fürdőszobát, tévét, hűtőszekrényt és internet (Wi-fi) csatlakozási lehetőséget is kínál.

Az osztályon munkanapokon gyógytornászok végzik a mobilizálás kezdeti lépéseit.
Betegeink utókezelésében kórházunk rehabilitációs osztálya nyújt segítséget.

Ugrás a lap tetejére.