BETEGÉLELMEZÉS
Az osztály helye: 5-ös épület II. emelet
Elérhetősége: 30/377-2409
Esztergomi telephely: 30/427-0277
Dorogi telephely: 33/512-740/353-as mellék
Élelmezésvezető: Hartmann Gabriella MSC
E-mail: elelmezes.dorog@vaszary.hu
Hartmann Gabriella MSC
élelmezésvezető
Kollégáink:
Holló Eszter dietetikus
Huszár Adél dietetikus
Mikó Ádám dietetikus
Betegélelmezés feladata:
Intézményünk kiemelt feladata a betegélelmezés mennyiségi és minőségi kielégítése.
Bent fekvő betegeink számára a korszerű táplálkozástudomány és a hatályban levő 37/2014 EMMI rendelet alapján biztosítjuk a heti étrendet. Legalább ennyire fontos az is, hogy az elkészített és elfogyasztásra kínált ételek élelmiszer-biztonsági szempontból kifogástalanok legyenek. Az élelmiszer-biztonság nem ér véget az élelmezési üzemben, hanem a betegosztályokra, ápolási részlegekre is kidolgoztuk az „élelmiszer-kezelési szabályzatot”. Mindezt betegeink biztonsága érdekében.
Intézményünkben minden betegség-specifikus diétát és egyedi igények biztosítását is lehetővé tesszük pácienseink részére.
Ételeink egyedi azonosítóval ellátva, hőtárolós tálcás tálalásban kerülnek fel az osztályokra. A tálalásban konyhai kisegítők vesznek részt. A menüt képzett dietetikus szakembereink ellenőrzik, az energiaszükséglet és a tápanyagok tudományosan megalapozott arányai szerint. Dorogi telephelyünkön szakács kollégánk teszi lehetővé, hogy betegeink ételei változatosabbak legyenek.